Kobalaq - Seguiment
 
   KOBALAQ  |  LLARGA DISTÀNCIA  |  GALERIA  |  NOTICIES  |  FINNMARKSLØPET  |  ALTRES CURSES  |  REGISTRAR-SE 
 LA GRANDE ODYSSÈE'06
 MONEGROS'06
 LA GRANDE ODYSSÈE'07
 La cursa
 Recorregut
 Website oficial
 Seguiment
 Inscrits/resultats
 Galeria_GO 07
 MONEGROS'07
 LA GRANDE ODYSSÉE'08
 FEMUNDLØPET'08
 TROPHÉE HMV 2010
 DESERT TROPHY PANDA
Català  | Castellano | English 

15/01/2007 5è en l’etapa de Bessans i 8è a la classificació general!

Avui s’ha disputat l’última etapa a Bessans, amb una sortida en línia. En els primers quilòmetres alguns tirs sortien del camí, però el tir d’en Miquei ha seguit per la traça correcte sense dubtar. En total l’etapa ha estat de 70 km i estem molt contents d’haver aconseguit la 5ena posició, podent recuperar amplament el minut que ens separava de Valerie du Retail en la classificació general. Finalment la distància ha estat de més de 25 minuts. Al capdavant avui han sortit la Tame i el Yak, seguits de la Quena, la Wyoming, la Taca, el Palca, en Finnmark, en Polmak, la Freyja i l’Indy. Un fort aplaudiment per a ells, que malgrat ser la primera neu de la temporada que han trepitjat ho han fet molt bé i han donat el millor de si mateixos.

L’etapa l’ha guanyada el xec Havrda Radek amb un temps de 3h48min29seg, seguit de Giancarlo Cattaneo i Jean Phillipe Pointier. A la general el segon i tercer lloc s’han intercanviat. El premi al musher més simpàtic ha estat per ... en Miquei! El català. Després de 3 GO tothom ja el coneix en aquestes contrades.

Malgrat la poca neu que hi ha arreu, aquesta etapa ha estat agradable i amb una neu més que correcte i sense cap tram perillós. Una petita menció per a David Godin, qui s’ha estrenat en competició en aquest trofeu i ha fet les 3 etapes. Aprofitem també per donar les gràcies a l’equip veterinari, que sempre està disposat i és molt competent i a tota l’organització en general que ha treballat de valent. I, finalment, gràcies pel teu ajut David Baez, que has estat a tota hora al costat dels nostres gossos i disposat a ajudar-nos en el que fes falta. Ens consta que és el primer cop que veus una cursa d’aquest tipus i desitgem que t’enduguis un bon record.

Us invitem a veure imatges de vídeo processades avui mateix per l’equip de filmació de la GO a la web oficial: www.grandeodyssee.com

14/01/2007 Segona part de la primera etapa
Aproximadament 66 Km amb cronòmetre i 11 Km d’enllaç. En principi s’havien de fer tres voltes a un bucle de 18 Km que al final han quedat reduïdes a 2. Molt bon dia, calor, neu molt pesada. El tram de descens del col de Mont Cenis ha estat molt treballat, a estones sols hi havia 1 metre d’ample de pista transitable, amb palla, sobre l’herba o sobre el gel, situacions on s’agraeix un bon leader. Com sempre ens passa, els gossos han anat (comparant-nos amb altres equips) de menys a més. La veritat és que estem molt contents i els gossos arriben com si no haguessin fet cap esforç. No ens han donat cap classificació però pensem que hem pujat un parell de llocs en la classificació general. Demà es farà una sortida en línia a Bessans. Posarem la Tame i el Yak de leaders per a intentar recuperar algun lloc més sense perdren cap. La Quena ben segur que la tindrem en algun lloc de l’equip per si fes falta. Els onze quilòmetres fora de cronòmetre, de nit, han estat una altra autèntica demostració del que val un bon gos de cap.
13/01/2007 Els Kobalaq han arribat a la Base Polar molt contents

El tram d’avui finalment només ha estat de 35km, però demà dins la mateixa etapa se’n preveuen 84. Ha estat impossible completar els 70 previstos per la presència de gel, molt perillós, i gens de neu en alguns trams. La sortida s’ha fet des del bell mig de Lanslebourg, on l’organització ha preparat una magnífica catifa de neu pel centre de la població. En un tram el tir de Pascal Rebord s’ha girat però l’ha aconseguit adreçar. El tir de’n Miquei l’ha seguit però s’ha encarat totalment cap avall, maniobra que li ha fet perdre temps. Hem sortit a les 16h48min i hem arribat a la Base Polar (al coll de Mont Cenís) aproximadament a les 19h45min. El tir més ràpid ha estat el d’en Jean Phillipe Pointier, qui ha sortit l’últim i ha arribat el quart, amb un temps que haurà estat al voltant de 2h30min. Aquesta nit, gossos i musher faran bivac. La nit és estrellada però no fa gaire fred. Els gossos de kobalaq estan com si no haguessin fet res. Avui han trepitjat neu per primer cop aquest any i en el primer tram no han parat de despistar-se, olorant, menjant neu... després a la pujada ja han agafat ritme i en Miquei diu que els gossos estan molt bé. Els handlers: en David i l’Helena han pujat a la Base Polar amb telecadira i han vist els gossos magnífics, amb una alegria extraodinària. Pels qui ens seguiu de prop, l’equip ha estat, de davant a enrera i d’esquerra a dreta: Quena, Yak, Dakota, Wyoming, Namche, Fast, Finnmark, Polmak, Falcon i Palca.

12/01/2007 Sortirem en posició 10
12/01/2007 Demà comença el trofeig GO. Ja hem arribat a Landslevillar

Després de quasi 12 hores seguides de viatge, aquest matí a 2/4 de 9 hem arribat en David, l’Helena i el Miquei a Landslevillar, població en la que ens allotgem tots els mushers del trofeig GO.

L’organització de seguida ha vingut a rebre’ns. Segons ens han informat, l’estat i quantitat de neu és bo a les parts altes de les muntanyes, però a les valls hi ha zones completament pelades. Això obligarà a fer alguns canvis. Estan treballant excavadores i camions transportant neu d’un lloc a l’altre. Demà serem informats en el musher meeting. On som ara podem veure una cara nord de color blanc i una cara sud completament verda i marró. Hem parlat amb alguns dels mushers que han arribat i alguns han entrenat en neu, però d’altres venen com nosaltres: només havent entrenat en terra.

Hem passat ja el control veterinari sense incidents, i se’ls ha extret sang de la jugular als gossos per a realitzar un estudi. L’extracció es repetirà en acabar la cursa per a poder comparar algunes variables abans i després de la cursa.Hi ha molt de gel als carrers, així que caminem com “las muñecas de famosa”. La temperatura ara al migdia és d’uns 4ºC.

Aquesta tarda a les 18h30 tindrà lloc l’acte inaugural a Landslebourg. Ja us anirem informant.

11/01/2007 Haute Maurienne-Vanoise

Després de tantes cancel·lacions i endarreriments de curses, sortim il·lusionats cap els Alps per a fer els 200 Km del Trofeu Grande Odyssée, a la regió d'Haute Maurienne-Vanoise. Hem de confessar que, a part dels nervis propis d'una competició, hem d'afegir-hi la incògnita que suposa el fet de que no hem tocat encara neu. En David, l'Helena, en Miquei i tots els nostres gossos marxem avui cap als Alps (esperem que la neu encara sigui de color blanc!) Us mantindrem informats i desitgem que ens pogueu seguir des d'Internet.

 

Kobalaq Equip de gossos de trineu - 2006