Kobalaq - LLARGA DISTÀNCIA
 
   KOBALAQ  |  LLARGA DISTÀNCIA  |  GALERIA  |  NOTICIES  |  FINNMARKSLØPET  |  ALTRES CURSES  |  REGISTRAR-SE 
 ENLLAÇOS
Català  | Castellano | English 

 

La relació entre l´home i el gos com a animal de tir data de fa més de 4000 anys, i molt probablement des de llavors ha existit el “a veure qui arriba abans”. El primer manuscrit explica una cursa que fóu un repte informal entre viatgers de la ruta de Winnipeg a St. Paul en 1850.

Amb el decurs del temps l´esport s´ha dividit en diferents categories, depenent de la distància i la quantitat de gossos de l´equip.

En Esprint, la distància màxima recurreguda pels equips més grans és d´aproximadament 25/30Km per 2 o 3 mànegues i una màneqa per dia i en el cas de la Mitja Distància, també per a la màxima categoria, d´uns 35/50Km per mànega i dia.

En la Llarga Distància tot és diferent, són a una única mànega i la distància pot ser des de 300 fins als 1.600Km de l´Iditarod (Alaska)

Aquestes curses són les hereves de les que es van començar en el segle XIX i es segueixen celebrant sobre rutes entre diferents poblacions, mantenint la filosofia de traveses de viatge. El repte segueix sent el “a veure qui arriba abans” però tenint en compte que a cada “viatge” s´enfronten a la resta de competidors i a totes les adversitats del clima i del recurregut.

Com tot bon viatger, el corredor de Llarga Distància ha de preveure aquestes adversitats i transportar en el seu trineu tot el necessari, des de roba de recanvi a l´aliment que calgui per a ell i per als seus gossos pel cas de bloqueig degut a una tempesta en el recurregut.

Actualment la selecció de gossos per a competició fa que, amb el correponent entrenament, siguin capaços de córrer sobre la pista durant moltes hores i recuperar energies en molt poc temps. El musher ha d´aguantar aquestes mateixes hores sobre el trineu, atent a la conducció, i en el poc temps de descans que li queda alimentar els seus gossos, comprovar el seu estat, repassar el material i intentar descansar. S´ha d´estar preparat fisicament i disposar d´una bona capacitat de patiment per aguantar aquest ritme durant tota la cursa.

Kobalaq Equip de gossos de trineu - 2006